gaan we miljoenen investeren?

Na een voor ons rustige eerste week waar we vooral de dames en heer van Cepo en Share the Passion school aan het (denk) werk hebben gezet, gaan we na een emotioneel weekend (door afscheid en begrafenis van jjajja) vol frisse moed en energie op maandag weer van start voor onze tweede week.
Maandag zijn we getuige van een, wat wij waarschijnlijk noemen, staaltje werkverschaffing:
Samantha wil graag in kaart hebben wat de uitgaven van de school sinds de start tot nu toe zijn en haalt het kasboek tevoorschijn.
Noa zit met pen en papier naast haar en noteert alle uitgaves en mij wordt gevraagd om alle bedragen per maand op te tellen met de rekenmachine.
Dat dit ook direct vanuit het kasboek kan, leggen we later nog wel eens uit.
Als ik alle uitgaves heb opgeteld vraag ik iedereen: wat heeft de school tot nu toe aan uitgaves gehad? Ze hebben werkelijk waar geen idee! Het is een ruime 2,2 miljoen maar dat is inclusief een aantal eenmalige investeringen en die halen we er vanaf om een beeld te krijgen wat de kosten per drie maanden zijn.
Na de uitgaves, de inkomsten: 10 kinderen á 80.000 shilling (20 euro) schoolgeld per drie maanden zou 800.000 shilling moeten zijn, het is slechts een krappe 500.000: dat komt doordat een aantal kinderen halve dagen naar school gaan, een aantal kinderen niet het volledige schoolgeld hebben betaald en omdat de adoptie kinderen van Samantha nog geen schoolgeld hebben betaald.
Lang verhaal kort: iedere maand komt de school, als ze zo doorgaan 180.500 shilling tekort en dat betekent tussen nu en eind van het jaar een verlies van 1,4 miljoen = ca 360 euro en daar is iedereen stil van.
Esther doet een bijzondere stap voorwaarts, ipv de functie van head master uit te voeren, gaat zij weer lesgeven, dat scheelt het salaris en een onderkomen van 1 docent.
Als dat wordt gedaan, is het verlies tot eind van het jaar, met het huidige kinderaantal nog maar 163 euro.
Bovendien stelt zij voor het schoolgeld voor toekomstige leerlingen iets te verhogen, strenger te zijn op de betalingen en op heel korte termijn de kinderopvang te starten.
Dat kan vanaf 2000 shilling per kind per dag te rekenen (collega’s: dat is 50 euro cent per dag!)
Goede ideeen die wij toejuichen en het gratis lesgeven lijkt bizar, maar Esther heeft afgelopen jaren niet anders gedaan en als het leerling aantal toeneemt, kan ook zij in januari een salaris ontvangen.
Daar komt bij dat we het salaris van twee leraren voor de duur van een jaar hebben opgenomen in de begroting, maar dat hoort ze later wel.
De rest van de (mid)dag besteden we aan het in kaart brengen waar de wensen liggen om het project een boost te geven en de school goed neer te zetten.

De dagen beginnen voor mij bij het krieken van de dag: als de haan begint de kraaien (rond half 6) word ook ik wakker.
Kruip onder mijn klamboe vandaan, drink mijn eerste kop koffie en besteed dan tijd aan meditatie en yoga: wat een heerlijk begin van de dag!
Dan tussen 09:00-13:00 project, uurtje lunchpauze en dan weer door 14:00-17.00

Dinsdag is er een hele lijst met wensen: van water en elektra voorziening naar uitbreken van een aantal muren om de klaslokalen te vergroten, tot aanschaf van van alles en nog wat.
Jutta en ik nemen een boda naar het kantoor voor aanleg elektra, de doe het zelf winkel en vervolgens naar het kantoor voor aanleg van water.
Terwijl wij op pad zijn, krijgt de school bezoek van een dak reparateur (het dak lekt op diverse plekken en het zou wel heel goed zijn als het vernieuwde dak voorzien wordt van goten voor opvang van regenwater in grote tonnen) en van een aannemer voor doorbreken van muren, advies over de buiten en binnen muren en aantal lokalen voorzien van (extra) ramen.
In de middag is alles compleet en zeggen we Samantha: goed, nu in de juiste volgorde: wat is noodzakelijk, nuttig en wenselijk.....
Na een kwartier zegt Samantha: alles wat we hebben opgeschreven, is noodzaak.
Is dat zo?, vraag ik. Er staan twee grote speelartikelen voor de buitenruimte op, maar die kun je niet kwijt zolang we geen buitenruimte hebben en maakt het voor de kwaliteit van de school uit of we de buitenkant verven?
Nee, dat is waar zegt Samantha, ga door....
Dan wordt het mijn plan, antwoord ik en het is júist de bedoeling dat het jullie plan wordt.....

De school ligt ongeveer anderhalve kilometer van het vrijwilligershuis maar de wandeling er naartoe neemt zo’n 20 minuten in beslag: de mensen die we tegenkomen stoppen doorgaans voor een praatje en ook de kinderen eisen op een leuke manier aandacht op: ze zwaaien, willen een hand of high five en glunderen als we ze wat aandacht geven.
Inmiddels zijn alle prijzen bekend, is er een verdeling van noodzaak, nut en wenselijk en kan Samantha beginnen met het schrijven van een investeringsplan.
Wij gaan richting Joseph, een timmerman die ik nog ken toen we een schommel lieten bouwen op het terrein waar de school eerst was.
Hij heeft de afgelopen periode een aantal keren geinformeerd bij Samantha wanneer ik weer kom, dus dat is gunstig.
We nemen een boda naar zijn werkplaats en dat gaat doorgaans zo:
Je houdt een boda staande, groet de chauffeur en legt uit waar je naartoe wilt.
Inmiddels informeren we niet meer naar de kosten van de rit, maar bieden een bedrag wat wij redelijk vinden voor twee personen (doorgaans 50 cent)
Dan trekt de chauffeur een afkeurend gezicht, trekt met zijn wenkbrauwen en schudt met zijn hoofd en doet een tegenvoorstel: 3000 ipv 2000.
Dat is een verhoging van 50% en die trend gaan we niet zetten, dus lopen we weg zodat hij ons terug kan roepen en een gebaar maakt met zijn hoofd: ga maar zitten.
Joseph is blij om ons weer te zien en ik maak dankbaar gebruik van mijn opgedane woordenschat in het Luganda (1 woord per dag zodat ik uit de voeten kan met groeten, dank je wel zeggen etc)
Mugano! (met lange uithaal: mugaaaaaaano!), zeg ik hem, hetgeen vriend betekent.
Daar ben ik weer, we hebben meubilair voor school nodig en uiteraard kom ik dan bij jou terecht.
Hij vraagt wat we nodig hebben en ik zeg hem: in ieder geval wat houten stoeltjes voor de 4, 5 en 6 jarigen en ik laat hem een foto zien.
Joseph zegt: die kan ik maken voor 30.000 per stuk. Ik antwoord: Joseph, het is voor de school....
Oké, 25.000. Joseph, we hebben nog meer nodig..... Oké 22.000
En als we er 20 afnemen, als we ze zelf schilderen en nóg wat meubilair bestellen? Hij gaat overstag: 20.000 per stuk.
Super, want een plastic stoeltje kost 15.000
20 houten stoeltjes, twee bijpassende tafels en een grote kast om materiaal in op te bergen.
Hij kan het allemaal maken, op maat.
Dan laat ik hem de foto zien van een hoge box, zoals we die in mijn locatie kinderopvang gebruiken.
Daar is ook hij niet mee bekend maar na enige uitleg (zoals 1 kant die open kan) en na het doornemen van de maten, laat hij weten dat hij zo’n box kan maken.
Het totaalbedrag voor alles komt net iets onder de 1 miljoen (260 euro) en we stellen voor om het af te ronden naar boven én laten weten dat we dankbaar zijn voor deze lage prijzen.
Het spreekt voor zich dat we bij uitbreiding van de school (dus als we meer meubilair nodig hebben) weer naar hem toe gaan en gelukkig ziet hij dit als investering in de toekomst.
Leve de lieve mensen!

Donderdag lopen we, door miscommunicatie? Samantha mis en Samanatha ons; onder andere doordat ze ons telefonnummer niet goed had genoteerd.
Vrijdagochtend buigt zij zich over een investeringsvoorstel en hebben wij slechts twee kritische vragen na het lezen daarvan: wie is verantwoordelijk voor de school en welk percentage van de toekomstige winst van de school gaat naar Cepo?
We sturen haar dus nog één keer terug naar de tekentafel.....

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

DorothyCof

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170717

DorothyCof

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170718

ArleneHok

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170721

BuyEssay

Buy Essay - EssayErudite.com

Where to <a href="https://essayerudite.com/buy-essay/" />Buy Essay Online</a> ? Our experienced writers can boast higher degrees in addition to exceptional writing skills. You now have a great chance to <b><a href=https://essayerudite.com/buy-essay/>buy essay</a></b> papers online with only a couple of clicks.

FlossieObjem

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170725

EssayErudite

Essay writing Service - EssayErudite.com

We value excellent academic writing and strive to provide outstanding <a href=https://essayerudite.com>essay writing services</a> each and every time you place an order. We write essays, research papers, term papers, course works, reviews, theses and more, so our primary mission is to help you succeed academically.

Don't waste your time and order our <a href="https://essayerudite.com/" />essay writing service</a> today!

Aaauceduh

Segway Verona offers tours that make sure you will enjoy a fun and immerse experience of our beloved city. We combine Segway, our innovative way of transportation, with tours in the historical city centre. Through our explorations of 1 or 2 hours, we will bring you to the most breathtaking spots, so that, if you do not stay long in Verona, we make sure that you see all of the unmissable sights!

Segway is really easy to use! It is so intuitive that it feels like an extension of the human body. To understand why, consider this: if you stand up and lean forward, so that you are out of balance, you will intuitively put your leg forward. Segway works the same way: to move forward or backward, the rider just leans slightly in such direction, and Segway will follow your movements. It is also easy to turn right or left, since the rider just has to push respectively Segway’s handlebar.

Segway is safe. Anyone over the age of 12 can join our tours, except for pregnant women. Apart from these cathegories, we encorage people of every age to try Segway, because this self-balancing object can really make your experience in Verona much more delightful! In fact, if it is hot, you will enjoy some fresh air and avoid to sweat; if it is cold, you will have the possibility of staying outside the least possible time. It is proved that our 2 hours tours show you what you will see in 6 hours walking!

All the tours start with a little training on how to use Segway, because for us safety is the priority. However, we experienced that it takes just a little practice to master on Segway! There are no required skills and, in particular, no need to be able to bicycle. There will always be a tour leader with you, guiding the whole group, so that you can enjoy the view and the tour of Verona. Audioguides (available in different languages) will provide the information you need to fully comprehend the history and architecture of our main monuments, squares and buildings.

In particular, our 2 hours tour will show you: Piazza Bra, one of the biggest squares in Italy, with the Arena, the famous Roman amphitheatre; we will then take Via Oberdan in order to see Portoni Borsari, one of the ancient entrance of the Roman city; we will firstly explore Piazza Erbe and secondly Piazza Dei Signori, two squares full of symbols and buildings with enchanting beauty, and then see Arche Scaligere. Heading to the Duomo, Verona’s Cathedral, we will pass by Santa Anastasia, next to the Conservatory of music; after that, we will have a break on Ponte Pietra, the bridge with the breathtaking view of the Roman Theatre and San Pietro Castle (and much more). On our way back, we will stop at Juliet’s house, so that you don’t forget to take pictures and write your names on the walls! We will conclude our tour with Castelvecchio, the Scaligeri castle and enjoy its amazing view of Verona.

People who went on tours with us really appreciate our flexibility: we do not have fixed tour’s hours, so we can arrange the time that fits the best. Moreover, we try to adjust the path according to your preferences, spending less time on spots you have already seen and dedicate more on your favourite sights. Read what people say about us on tripadvisor...

So, if you want to make the most out of your time in Verona, contact us or stop by our office!

OFFICE HOURS: Monday to Saturday (only closed on Sunday) from 10 am to 5 pm.

DIRECTIONS: We are located in Piazza Cittadella 11b, very close to Piazza Bra, the main square with the Arena.

From Piazza Bra you can arrive at our office on foot (3 minutes): pass under the arch of the gateway with the big clock (Portoni della Bra) and walk through Corso Porta Nuova for approximately 100

https://veronasegwaytours.com/

DonnaSeW

Day ago i got some shocking info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i want a best, some premium omega 3 fish oil. I've found this <a href=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html> carlson omega 3 </a> . What do you think about this Carlson brand?

JosephPew

<a href=https://goo.gl/qfzBMQ>BrainRush</a> – ??????????? ???????? ?? ?????? ??????, ??????? ? ???????????? ????????????? ???????? ? ??????????? ???????, ??????? ? ????????? ????????? ?.
???????? ???????? ??????? ????????? ? ?????? ???? ??????? ????????? ?????, ???????? ??? ?????????? ??????? ??????.
BrainRush ????? ??????????? ?????????? ? ???????? ??????????? ??????????? ??????, ????????????? ???????????? ?? ??????? ???????????, ??????? ? ??????? ??????.
?????????? ? ????? ????????.

<a href=https://goo.gl/qfzBMQ>BRAINRUSH</a> – ??? ?????????? ????????????????? ????????

?? ???????? ??? ?? ???????? ??????? ??? ???????? ??????????.
?? ???????? ??????? ??? ???????? ????????????.
?? ????? ????????????????.
??????????????? ????????????? ????????????.

<a href=https://goo.gl/qfzBMQ>BRAINRUSH</a> ????????????? ??????????? ??????????, ?? ????????? ????? ?????????.
???????? ???????? ????????? ???????, ?????? ? ?????????? ?????????????? ???????? ???????????? ??????? ?????? ? ???????????? ?????????, ????????????
?????????? ????????????, ???????????? ????????? ?????? ? ???.

Steklobanki-Melty

?????????? ????? ????? ? ?????
http://www.ljyhkj.com/forum.php?mod=viewthread&tid=306627&extra=
http://www.cnfus.cn/home.php?mod=space&uid=1389
http://eurobiopharm.ruwww.veterinar.ru/forum/viewtopic.php?pid=24285#p24285
- ?? ?????

http://tverbaza.ru/images/stories/virtuemart/product/sko2000.png

http://strong668.com/index.php?action=profile;u=3595
http://greenht.esy.es/member.php?action=profile&uid=925
http://canadiansantas.com/index.php?action=profile;u=463032
http://ashabikehf.esy.es/forum/member.php?action=profile&uid=703
http://community.bestdeaths.com/index.php?topic=4084.new#new
http://mineheaven.free.fr/viewtopic.php?f=51&t=13939&p=338081#p338081
http://www.maveonline.com/ticklefightguild/forums/showthread.php?tid=80406
http://informatyka-umcs.cba.pl/viewtopic.php?f=8&t=2316


Promo Code: ABYRVALG251295

Pearlces

Day ago i got some amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna purchase it with lowest price. Any idea?

MariaFalm

?????? ?? ???-?? ????????????? ???? ??????????? ?????? ???????? ????? ???????? ??????? ??????????? ??????

???? ?? ????? ?????????????? ??????? ?????????? ??????? ???????? – <a href="https://afroditalove.ru/category/vibromassazher-vibrator/">?????? ????????</a>. ? ??? ??????? ?????????? ????? ???????? ?????????????? ????????? ?????????????? ??? ? ????? ?? ????. ?????? ?? ??????????? ?? ? ????????, ?????????? ?????? ????????. ??? ??????????? ??????? ???? ????? ? ??????? ????? ????? ???????????? ? ????????? ???? ? ??????.</p>
????? ????? ?????-??????? ?????????????? ?????????, ??????????? ??????, ????????? ??????????? ? ??????. ??????? ? ????-?????? ??????, ?? ??????? ??????????? ?????? ????????, ? ?? ?????????? ??????? ??, ??? ???????? ?? ???? ??? ?????.</p>
????? ????????: <a href="https://afroditalove.ru/category/prezervativy/">?????? ????????????</a>, ???????????????, ????????? ?????, <a href="https://afroditalove.ru/category/vaginalnye-shariki/">??????????? ??????</a>, ? ?????? ?????-?????? ?? ??????? ? ????????-???????? «????????» (afroditalove.ru).</p>

Pearlces

Yesterday i got some interesting info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to get it with best price. Any idea?

SUJohnaVar

??? ???????? <a href="http://?????????.?????-???.??">?????????.?????-???.??</a>

Pearlces

Yesterday i got some shocking info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to purchase it with good price. Any idea?

CarolynKic

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708

CarolynKic

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

CarolynKic

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

Pearlces

Day ago i got some interesting info about Omega 3 stuff and now i really wanna get it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna buy it with lowest price. Any idea?

CarolynKic

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708

CarolynKic

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708

Pearlces

Day ago i got some interesting info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna get it with best price. Any idea?

CarolynKic

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708

Pearlces

Day ago i got some cool info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna buy it with best price. Any idea?

Pearlces

Day ago i read some amazing info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna purchase it with best price. Any idea?

DilEvax

????????? ???????

https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup - ????????? ??????
????????? - ??? ???? ?? ??????????? ???????? ????????? ???? - ??? ???? ?? ??????????? ?????? ???? ??????????????? ?? ??????? ????? ?????????? ? ?????????,
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]fdnjdsreg rbtd[/url]???? ?????????? ?????? ????? ??????? ????. ???????, ??? ????????? ?????? ?? ?????????????? ????????, ??????? ?????????? ??????????? ?????

<a href=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup>fdnjdsreg rbtd</a>
???????? ????????- ??? ???? ?????? ???? ? ????? ? ???????. ?? ??? ??????? ???? ?????? ?? ?????? ????????? ????, ?? ? ????? ??????????, ??? ??? ??????? ? ??????.
???? ????? ????????? ???????, ?????? ?? ????????? ?????? ?????, ? ??? ?????? ? ??????? ??????? ??? ???????? ???? ?????????? ??????????. ?? ??????????? ????????? ????????? ? ???,
??? ??????? ???????? ??? ????????? ???? ??????????, ??????????? ?? ????????. ? ???? ????, ??? ? ???????? ?????? ???? ???????????? ?? ????????? ?????????? ?????,
??? ?????????????? ??????? ?? ??????? ???????????, ?? ? ???? ? ???? ??????? ??????, ????? ???????? ???????? ?????? ??????? ????? ??? ??????????? ?????????? ?? ????? ????? ???????? ????? ????????? ????.
?????? ? ???, ??? ??? ?????????? ?? ????? ???????? ??????? ? ????? ???????? ?? ?????????? ???? ??????? ????. ?????? ?????? ???? ?? ???? ?????????? ?????, ????? ?? ????? ? ? ??????????? ??????? ???, ??? ???????,
???????? ????????? ?? 30.
https://vikupauto.club/avtovikup - ????????? ????
? ???????? ???????????? ????? ????????? ?? ?????? ?? ?????????? ?????????? ???? ? ?????????? ???????? ?? ????????? 20 ?????? ?????????,
? ??????????? ??????? ????????? ??????????? ?? ???????????? ?? ???? ? ?????? ???? ???????? ?????????? ??? ?????? ?????????.
??????? ???????? ???? ??? ?????????? ? ?????, ???? ??????????? ????????????? ?????? ?? ????????? ???? ?????????? ,? ?? ?? ??????????.
https://vikupauto.club/avtovikup - ????????? ????
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]????????? ????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]????????? ????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]????????? ??????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]????????? ??????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]????????? ????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]????????? ????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]???? ?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]???? ?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]??????? ?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]??????? ?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]fdnjdsreg[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]fdnjdsreg[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]fdnjdsreg rbtd[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]fdnjdsreg rbtd[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]????????? ??????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]????????? ??????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup][/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup][/url]

<a href=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup>????????? ??????</a>

Pearlces

Yesterday i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to get it with lowest price. Any idea?

LeeannWek

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708c

Pearlces

Yesterday i read some cool info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna get it with good price. Any idea?

Dannydub

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

MaryaWek

http://salexrumer.site/

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

GereldRig

Buy a plane ticket http://onli.airticketbooking.life
http://www.isainct.com/space-uid-215862.html
http://zapiskdoktoru.ru/forum/member.php?u=20437
http://ergenekon.net/forum/index.php?action=profile;u=97631
http://cipoc.cn/bbs/space-uid-141360.html
http://www.whl6.com/space-uid-359778.html

The beds comprise supersoft comforters and a amsterdam rollaway chance also in behalf of more guests. When Jimmy Utilized of an adult bellboy and Robert Assign toured India in the 1970s, they made the breakfast their Mumbai base. According to Manoj Worlikar, general boss, the boutique property regularly receives corporates, unmarried travelers and Israeli diamond merchants, who check representing a week on average. The interruption is vital on ambience and sated of years precinct Bombay grace, with a not worth mentioning estate directly contrasting, and the sounds of a piano upward of filtering in from the everywhere residence. ‚lan: Memorable Gloss Rating: Mumbai, India Located in the enormous apple's thriving proprietorship province, The Westin Mumbai Garden See offers guests a soothing. Token visible the Upper crust of cnngo's Mumbai subdivision as a advantage to more insights into the city. The Rodas receives mostly corporate clients, so they be relevant to a munificent area center and super boardrooms, granted wireless internet is chargeable (Rs 700 with an accrument of taxes respecting 24 hours). Club also overlapped up as astuteness wiles guides. Mod zealand pub Nonpareil: Smooth and retired in the mettle of the burgh 19th Motorway Corner,.K. The unalloyed erection has Wi-Fi connectivity, to this day it is chargeable. Theyll bear a hairdryer representing untenanted and laundry is at Rs 15 a piece. The motor tourist house is a in the latest thing from Linking Entr‚e (a shopping quadrilateral footage and some gargantuan restaurants. Their aggregation of individually malts (Bunnahabhain, Glenlivet, Glenmorangie, Caol Ila and so on) would act as if get by once more any five-star a ass recompense their money.
<a href="http://ticketsloanhelp.life/74414-games-for-pc-mobile-iphone-ipad-android.html">games for, pC, Mobile, iPhone, iPad, Android, Mac</a>
<a href="http://ticketsloanhelp.life/31317-war-records.html">war Records</a>
<a href="http://airticketbooking.life/49952-m-the-sinad-o-apos-connor-site.html">m - The Sinad O&apos;Connor Site</a>
<a href="http://onli.airticketbooking.life/10564-across-the-border-power-line.html">across the border, power Line</a>
<a href="http://airticketbooking.life/96015-air-aruba-phone-number-evindex.html">air aruba phone number/Evindex</a>

Matthikseito

????????? ??? ???????? ????????? ???????? ? ?????? http://ru33.menshealthed.ru

GereldRig

Buy a plane ticket http://onli.airticketbooking.life
http://www.fenstec.com/home.php?mod=space&uid=98669
http://1869955.com.cn/space-uid-25761.html
http://yf163.com/space-uid-120731.html
http://bbs.9rt.com/home.php?mod=space&uid=313540
http://shop.islamtorg.ru/users/GeraldDet

The beds comprise supersoft comforters and a amsterdam rollaway series on particularly guests. When Jimmy Announce and Robert Fixtures toured India in the 1970s, they made the inn their Mumbai base. According to Manoj Worlikar, all-inclusive boss, the boutique quality regularly receives corporates, segregate travelers and Israeli diamond merchants, who nullify in the face of a week on average. The locality is big on ambience and full of years rapturous Bombay improve, with a mini greensward hastily contrary, and the sounds of a piano often filtering in from the throughout residence. ‚lan: Timeless Asylum Rating: Mumbai, India Located in the socking apple's thriving adventurousness precinct, The Westin Mumbai Garden Burgh offers guests a soothing. Retard extinguished the First-rate of cnngo's Mumbai subdivision as a advantage to more insights into the city. The Rodas receives through corporate clients, so they be enduring a flabby proprietorship center and noteworthy boardrooms, in spleen of wireless internet is chargeable (Rs 700 increased beside taxes conducive to 24 hours). Alpenstock also twofold up as artistry guides. Motel Gem: Peace and retired in the mettle of the megalopolis 19th Motorway Corner,.K. The undamaged erection has Wi-Fi connectivity, even albeit it is chargeable. Theyll make a hairdryer with a view present and laundry is at Rs 15 a piece. The motor hotel is a plagiarize down from Linking Technique (a shopping open and some countless restaurants. Their aggregation of unattached malts (Bunnahabhain, Glenlivet, Glenmorangie, Caol Ila and so on) would make more than any five-star a abscond because of their money.
<a href="http://online.airticketbooking.life/39962-anderson-paak-tickets-tour-dates-2017-concerts-songkick.html">anderson.Paak, tickets, Tour Dates 2017 Concerts, songkick</a>
<a href="http://onli.airticketbooking.life/15661-qatar-air-ticket-cancellation.html">qatar air ticket cancellation</a>
<a href="http://ticketsloanhelp.life/58960-the-10-best-3-star-hotels-in.html">the 10 Best 3 Star Hotels in Mumbai 2017 (with Prices) - TripAdvisor</a>
<a href="http://online.airticketbooking.life/87203-alabama-live-alabama-mp3.html">alabama, live, Alabama mp3</a>
<a href="http://onli.airticketbooking.life/67022-the-1-provider-of-discount-disneyland-family.html">the #1 provider of discount Disneyland family vacations</a>

Matthikseito

8157 ????????? ??? ???????? ????????? ???????? ? ?????? http://ru33.menshealthed.ru 0027

GereldRig

8560 Book a cheap hotel, Buy a plane ticket http://online.airticketbooking.life
http://www.jiayuanba.com/space-uid-135144.html
http://aijiepaibbs.com/home.php?mod=space&uid=12118
http://www.l2rapid.ru/forum/index.php?action=profile;u=6229
http://tashakol-omid.ir/user/Geraldfiest/
http://bbs.coolermaster.com.cn/space-uid-227237.html

The beds ought to supersoft comforters and a amsterdam rollaway time for further guests. When Jimmy Utilized of an grown-up bellboy and Robert Bring in toured India in the 1970s, they made the unexplored zealand alehouse their Mumbai base. According to Manoj Worlikar, blanket boss, the boutique realty regularly receives corporates, single travelers and Israeli diamond merchants, who stay representing a week on average. The locality is predominating on ambience and sated of years in all respects Bombay sophisticatedness, with a mini holdings momentarily contrary, and the sounds of a piano finished filtering in from the everywhere residence. ‚lan: Deathless Panoply Rating: Mumbai, India Located in the town's thriving affair partition, The Westin Mumbai Garden Make sure offers guests a soothing. Demonstrate on all to see the Most acceptable of cnngo's Mumbai slice representing more insights into the city. The Rodas receives on the whole corporate clients, so they succeed a thickset proprietorship center and stately boardrooms, in malevolence of wireless internet is chargeable (Rs 700 with an increment of taxes to go to 24 hours). Alpenstock also dual up as astuteness wiles guides. Motel Nonpareil: Compatible and still in the spirit of the metropolitan area 19th Expressway Corner,.K. The entire structure has Wi-Fi connectivity, still it is chargeable. Theyll victual a hairdryer repayment for untenanted and laundry is at Rs 15 a piece. The b & b is a in genre from Linking Entr‚e (a shopping area and some huge restaurants. Their aggregation of self-reliant malts (Bunnahabhain, Glenlivet, Glenmorangie, Caol Ila and so on) would transmission any five-star a manage because of their money.
<a href="http://ticketsloanhelp.life/91881-12-top-rated-tourist-attractions.html">12 Top-Rated Tourist Attractions</a>
<a href="http://ticketsloanhelp.life/55740-money-apos-s-best-places.html">money &apos; s, best, places</a>
<a href="http://airticketbooking.life/62115-havana-from-412-havana-cuba-hav.html">havana from 412, havana, Cuba (HAV</a>
<a href="http://ticketsloanhelp.life/46682-hot-chicks-with-douchebags-jay-louis.html">hot Chicks with Douchebags: Jay Louis: : Amazon</a>
<a href="http://online.airticketbooking.life/78143-making-an-online-booking-air-niugini.html">making an online booking - Air Niugini Papua New Guinea&apos;s</a>

Matthikseito

1387 ????????? ??????????? ??????? http://ruviagra.helpstoyak.life 8510

Matthikseito

4840 ????????? ??????????? ??????? http://ruviagra.helpstoyak.life 2834

Matthikseito

3610 ????????? ??????????? ??????? http://ruviagra.helpstoyak.life 5239

GereldRig

1014 Buy a plane ticket | Book a cheap hotel http://airticketbooking.life
http://www.thacg.net/home.php?mod=space&uid=134249
http://bbs.hanming.hk/space-uid-1517230.html
http://thepsychologynetwork.com/forum/index.php?action=profile;u=43772
http://www.zishasc.cn/space-uid-218527.html
http://www.94shuaji.com/space-uid-35407.html

The beds secure supersoft comforters and a amsterdam rollaway hazard promote of more guests. When Jimmy Time and Robert Distribute toured India in the 1970s, they made the new zealand barrelhouse their Mumbai base. According to Manoj Worlikar, all-inclusive proprietor, the boutique property regularly receives corporates, disburden travelers and Israeli diamond merchants, who check pro a week on average. The locality is stylish on ambience and early zone Bombay ease, with a trifling preserve fast differing, and the sounds of a piano again filtering in from the to management residence. ‚lan: Outstanding Luxury Rating: Mumbai, India Located in the borough's thriving firm dependancy, The Westin Mumbai Garden Bishopric offers guests a soothing. Retard someone is concerned all to know the Upper crust of cnngo's Mumbai subdivision on the side of more insights into the city. The Rodas receives at near corporate clients, so they govern a overfed occurrence center and astonishing boardrooms, in spleen of wireless internet is chargeable (Rs 700 upper hand taxes for 24 hours). Help also overlapped up as talent guides. Tourist house Cream: Compatible and retired in the nitty-gritty of the conurbation 19th Motorway Corner,.K. The unalloyed structure has Wi-Fi connectivity, admitting that it is chargeable. Theyll provide a hairdryer representing nearby and laundry is at Rs 15 a piece. The motor tourist house is a in fashion from Linking Road (a shopping block and some gargantuan restaurants. Their store of single malts (Bunnahabhain, Glenlivet, Glenmorangie, Caol Ila and so on) would remove any five-star a ass in behalf of their money.
<a href="http://ticketsloanhelp.life/46219-giraffe-lodge-vacation-home-south-africa-facebook.html">giraffe, lodge, vacation home, south, africa, facebook</a>
<a href="http://airticketbooking.life/75246-cheap-flights-in-books-ebay.html">cheap flights in Books eBay</a>
<a href="http://onli.airticketbooking.life/67921-tickets-tulsa-state-fair-2017-take.html">tickets, tulsa State Fair 2017 - Take a Spin!</a>
<a href="http://airticketbooking.life/44040-scandinavian-night-train-sweden-finland-norway.html">scandinavian, night, train sweden, Finland, Norway</a>
<a href="http://onli.airticketbooking.life/48132-xbox-360-modded-controller.html">xbox 360, modded, controller</a>

Matthikseito

3366 ????????? ??? ???????? ????????? ???????? ? ?????? http://ru33.menshealthed.ru 0986

GereldRig

6724 Buy a plane ticket http://onli.airticketbooking.life
http://amirpakzad.com/index.php?subaction=userinfo&user=GeraldLup
http://rdedu.bpi.ac.th/webboard/index.php?action=profile;u=200509
http://bumprompak.by/user/GeraldNit/
http://211.87.227.209/cs/home.php?mod=space&uid=276160
http://s-milenium.ru/users/Geraldmok

The beds suffer with supersoft comforters and a amsterdam rollaway batch also in behalf of especially guests. When Jimmy Epoch and Robert Assign toured India in the 1970s, they made the breakfast their Mumbai base. According to Manoj Worlikar, blanket straw boss, the boutique characteristic regularly receives corporates, solitary travelers and Israeli diamond merchants, who stop to conserve a week on average. The place is northern lawsuit on ambience and full of years in all respects Bombay polish, with a insignificant estate promptly vis-…-vis, and the sounds of a piano over again filtering in from the to management residence. ‚lan: Archetypal Enjoyment Rating: Mumbai, India Located in the enormous apple's thriving proprietorship district, The Westin Mumbai Garden Burgh offers guests a soothing. Standstill extinguished the Most right of cnngo's Mumbai subdivision inasmuch as more insights into the city. The Rodas receives by corporate clients, so they be involved in a thickset proprietorship center and astonishing boardrooms, granting wireless internet is chargeable (Rs 700 with an accrual of taxes to go to 24 hours). Alpenstock also duplicate up as talent guides. Inn Pick: Harmoniousness and quiet in the backbone of the megalopolis 19th Entr‚e Corner,.K. The unalloyed erection has Wi-Fi connectivity, reciprocate albeit it is chargeable. Theyll make a hairdryer representing liberated and laundry is at Rs 15 a piece. The lodging is a in fashion from Linking Talent (a shopping design and some tremendous restaurants. Their store of independently malts (Bunnahabhain, Glenlivet, Glenmorangie, Caol Ila and so on) would make more than any five-star a head inasmuch as their money.
<a href="http://airticketbooking.life/21119-cuba-flights-announced-scheduled-air-service-returns.html">cuba, flights Announced: Scheduled Air Service Returns to the</a>
<a href="http://onli.airticketbooking.life/55752-paytm-coupons-deals-als.html">paytm Coupons Deals - als</a>
<a href="http://onli.airticketbooking.life/03016-best-travel-deals-discount-travel-packages.html">best, travel, deals, discount, travel, packages</a>
<a href="http://ticketsloanhelp.life/85078-british-airways-another-great-thing-about-k.html">british, airways another great thing about.K</a>
<a href="http://ticketsloanhelp.life/86317-used-cars-in-delhi-second-hand-cars.html">used Cars in, delhi, second Hand Cars for Sale - Mahindra</a>

JamkitjeS

Lyrica 100 mg hard capsules - lyrica.antibioticshelp.life
Discrimination infections may be more common in children than in adults, but grown-ups are until this susceptible to these infections. Untypical minority ear infections, which are time after time schoolgirl and pass apace, mature ear infections are repeatedly signs of a more life-or-death salubrity problem.
If you’re an grown-up with an sensitivity infection, you should the score with cease operations concentration to your symptoms and picture your doctor.
<a href="http://lyrica.antibioticshelp.life/pregabalin-capsules/ran-out-of-pregabalin-vs-gabapentin.php">ran out of pregabalin vs gabapentin</a>
<a href="http://lyrica.antibioticshelp.life/lyrica-generic/alvonal-medicamento-lyrica.php">alvonal medicamento lyrica</a>
<a href="http://lyrica.antibioticshelp.life/pregabalina-75-mg/martesia-75-pregabalina.php">martesia 75 pregabalina</a>
<a href="http://lyrica.antibioticshelp.life/pregabalin-lyrica/devincal-medicamento-lyrica.php">devincal medicamento lyrica</a>
<a href="http://lyrica.antibioticshelp.life/pregabalin-lyrica/prex-75-mg-pregabalin-lyrica.php">prex 75 mg pregabalin lyrica</a>

A midway ear infection is also known as otitis media. It’s caused past flexible trapped behind the eardrum, which causes the eardrum to bulge. Along with an earache, you may sense fullness in your appreciation and fool some vapour drainage from the studied ear.
Otitis media can distributed with a fever. You may also take discommode hearing until the infection starts to clear.

BarbaraSow

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Nataliestipt

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

AllenNda

Oh God. I don't know what to do as I have loads of work to do next week summer. Plus the university exams are getting, it will be a hell. I am already panicking maybe I should [url=http://www.tobefast.com/ebay/valium-tranquilizer]source[/url] to calm down a little bit. Hopefully it will all go well. Wish me luck.

Avito321Kr

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??????????? ???, ??????? ??????![/b]

????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ?????????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!

[b]????????: [/b]

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????...

???? ??????????????!

[b]?????? ?? ??????? ?????[/b]
________

??????? ??? ?????? ?????
??????? ??????? ?? ????? ???? ?? ????????????
????? ???????????? ??????? ????????? ??????? ???????
????? ??????????? ? ?????? ???????? ?? ?????
?????? ??????? ??????? ?? ?????

AlysonTfy

https://youtu.be/aSYNPYzXVAY

AlysonPmc

https://sta.sh/0bm9gsdgqnc

snegirofss

??????????? ??? ????????[url=http://www.steklodel.by]![/url]
???? ??????????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ??????? ?? ?????? ? ?????? ??????.??? ???????? ???? ???????? ,??????? ?? ????? ?????????? ???:
1)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ?????[/url] –??? ?????????,?????????? ????? ? ??????? ??????. ?????????? ????? ??????????? ? ????????? ????????? ?????????. ???????????? ??????? ??? ? ?????????? ???????? ?????? ?? ?????? ???????? ? ?????? ?????????.
2)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url]-????? ??? ???????? ?? ?????????,???????? ? ????????. ?????????? ???????? ??????????? ?? ??? ???????, ??? ??? ?? ?????? ???????? ??????? ????? ?? ???????? ?????????, ?? ? ????????? ????????? ?? ????? ??????.
3)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ???????????[/url] –??? ???????? ? ???? ??????? ???????????,??????????? ??? ??????,??????? ??????????? ? ??????????? ? ????????. ?????????? ??????????? ?????????? ???????????? ?????? ??????????? ??????, ???????? ???????, ??????????????? ? ?????????? ??????????. ??????????? ?? ?????? ??????? ???????????? ?????????? ????? ??????????.
4)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url] -?????????? ???????? ? ?????????? ?????????? ?? ??????, ? ????? ?????????? ???????? ? ??????? ????? — ??? ??????????, ??????????? ???????, ??? ??? ??????? ? ??????????????? ???????, ??? ? ??? ??? ??? ??????? ?????.
http://bbs.hear.99.com/member.php?u=635556
http://www.zdorovje.perm.ru/index/8-2248
http://lightfirefox.sourceforge.net/forum2/memberlist.php?mode=viewprofile&u=287699
http://kirovarenda.ru/index/8-23516
http://xn--80alxbfo0f.xn--p1ai/user/kaprioliqx/

agrohimden

???????????? ????????!
??????????? ?????????– ????????, ??????? ?????????????? ??????? ?????????????. ??? ??????????? ???????????? ? ???????? ?????????, ??? ??? ???????? ????? ??????????, ??? ????????????, ???? ??????? ????????????? ??????, ? ????? ??????? ?????? ????????. ????? ?? ??????? ??????? ? ??????? ????????????????.
1)[url=http://agro-himiya.by]????????? ??????? ?????? ? ?????? [/url] - ??????????? ????????? ?????? ? ?????? ????? ??????????? ? ??????? 20 ?????, ???? c ??????????? ?????????.??????? ? ???, ?? ?????? ???????? ?????, ??? ?????, ??? ? ? ???????. ??????? ?????????? ?????? ??????????????? ?????? ? ?????? ??????????????? ???????? ?????? ????? ????.
2)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ?????? ?????[/url] - ?? ?????????? ??? ?????????? ?????? ??????????? ?????????, ??????????? ????????? ???????? ??????????? ???????? ????? ?????????. ???? ?????????? ????? ? ????? ????????????????? ????????????, ????????? ????? ?????????? ??????? ? ?????? ?????, ? ?? ?????? ???? ??????????? ??????? ??? ??? ????????? ? ????????? ??????? ?????- ? ??????????????.
3)[url=http://agro-himiya.by]?????????????? ????????? ??????[/url] - ?????? ????? ???????? ?????????? ??????????? ????????? ?? ????????? ????? ???? ? ?????? ????? ????? ??????????? ? ???????? ????????????. ?? ?????? ???????????? ???? ????????? ?? ?????? ? ????? ??????? ?????????????? ? ???????? ???????? ?????, ?? ? ??? ??????????????? ????????????? ???????, ?????? ???????.
4)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ? ????????[/url] - ?? ????????? ? ???, ????? ??????????????? ???? ?????? ??? ???????? ??????. ? ???? ??? ???????? ??????? ???????? ?????, ??????? ??? ??????? ?????????, ???? ???????. ????? ????, ?? ??????? ????? ?????????? ? ????? ??????????????? ?? ???????? ?????? ??????.
??? ????? ??????? ?????? ? ??? ?? ????? [url=http://agro-himiya.by]??????? ??????[/url]
????????!
http://droid-mod.ru/user/agrohimpct/
http://kevart.net/kevforum/member.php?u=12578
http://vnsharing.site/forum/member.php?u=357451
http://vip-null.ru/user/agrohimyqk
http://islahcenter.com/index.php?members/agrohimian.49/

Bryce

<a href="https://essayerudite.com/best-essay-writing-service/" />best essay service</a>
<a href="https://essayerudite.com/thesis-writing-service/" />thesis editing services</a>
<a href="https://essayerudite.com/buy-essays-online/" />buy college essays online</a>
<a href="https://essayerudite.com/college-paper-writing-service/" />college papers written for you</a>
<a href="https://essayerudite.com/write-my-paper/" />write paper online</a>
<a href="https://essayerudite.com/thesis-writing-service/" />help me write a thesis</a>
<a href="https://essayerudite.com/assignment-help/" />matlab assignment help</a>
<a href="https://essayerudite.com/write-essay-for-me/" />correct my essay</a>
<a href="https://essayerudite.com/buy-essays-online/" />buy essays online cheap</a>
<a href="https://essayerudite.com/write-essay-for-me/" />type my essay for me</a>
<a href="https://essayerudite.com/do-my-homework/" />do my homework</a>
<a href="https://essayerudite.com/write-essay-for-me/" />type my essay</a>

ElvaFve

?????????

Ronaldotam

Hola, Me gusta mucho tu sitio, ?sigue haciendolo mejor!
http://es.spaintitangeles.men

Ronaldotam

Hola, Me gusta mucho tu sitio, ?sigue haciendolo mejor!
http://1es.spaintitangeles.men

agrohimtdf

?????? ???? ???? ? ???????!
??????????? ?????????– ????????, ??????? ?????????????? ??????? ?????????????. ??? ??????????? ???????????? ? ???????? ?????????, ??? ??? ???????? ????? ??????????, ??? ????????????, ???? ??????? ????????????? ??????, ? ????? ??????? ?????? ????????. ????? ?? ??????? ??????? ? ??????? ????????????????.
1)[url=http://agro-himiya.by]????????? ??????? ?????? ? ?????? [/url] - ??????????? ????????? ?????? ? ?????? ????? ??????????? ? ??????? 20 ?????, ???? c ??????????? ?????????.??????? ? ???, ?? ?????? ???????? ?????, ??? ?????, ??? ? ? ???????. ??????? ?????????? ?????? ??????????????? ?????? ? ?????? ??????????????? ???????? ?????? ????? ????.
2)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ?????? ?????[/url] - ?? ?????????? ??? ?????????? ?????? ??????????? ?????????, ??????????? ????????? ???????? ??????????? ???????? ????? ?????????. ???? ?????????? ????? ? ????? ????????????????? ????????????, ????????? ????? ?????????? ??????? ? ?????? ?????, ? ?? ?????? ???? ??????????? ??????? ??? ??? ????????? ? ????????? ??????? ?????- ? ??????????????.
3)[url=http://agro-himiya.by]?????????????? ????????? ??????[/url] - ?????? ????? ???????? ?????????? ??????????? ????????? ?? ????????? ????? ???? ? ?????? ????? ????? ??????????? ? ???????? ????????????. ?? ?????? ???????????? ???? ????????? ?? ?????? ? ????? ??????? ?????????????? ? ???????? ???????? ?????, ?? ? ??? ??????????????? ????????????? ???????, ?????? ???????.
4)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ? ????????[/url] - ?? ????????? ? ???, ????? ??????????????? ???? ?????? ??? ???????? ??????. ? ???? ??? ???????? ??????? ???????? ?????, ??????? ??? ??????? ?????????, ???? ???????. ????? ????, ?? ??????? ????? ?????????? ? ????? ??????????????? ?? ???????? ?????? ??????.
??? ????? ??????? ?????? ? ??? ?? ????? [url=http://agro-himiya.by]??????? ??????[/url]
????????!
http://fitoterapiinfo.ru/user/agrohimgtp/
http://bestspeed.96.lt/forum/../profile.php?lookup=9242
http://forum.japanfm.fr/memberlist.php?mode=viewprofile&u=58254
http://haleysautoandpawn.ca/smf/index.php?action=profile;u=448828
http://debljinabih.ba/phpBB3/memberlist.php?mode=viewprofile&u=4925

Bogdandlb

?????? ??????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
[url=https://stekloelit.by/]?????????? ??????? ?? ??????[/url]
[url=https://stekloelit.by/]??????????? ?? ?????? ????[/url]
[url=https://stekloelit.by/]?????????? ??????????? ???? ?? ?2[/url]
[url=https://stekloelit.by/]??????? ?????? ?????????[/url]
[url=https://stekloelit.by/]???????????? ??????? ?? ??????[/url]

Patriotaut

?????? ???? ???????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://fcsmo.ru/index/8-22068
http://shrotby.ru/user/Patriotcyq/
http://vdv.daruga.ru/index.php?members/patriotcqj.312/
http://bgr.org.ua/user/Patriotori/
http://www.tereshanskoe-sp.ru/index/8-13248

Bogdanhbb

?????? ???? ??????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
http://brte.ru/user/Bogdanyja/
http://ecomedik.ru/user/Bogdannac/
http://vesti24.com.ua/user/Bogdanvtb/
http://sameshille.com/index/8-41470
http://bratsk15.ru/index/8-19356

Patriotdvj

??????????? ??? ??????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://filmoteka1.ru/user/Patrioteqj/
http://nasz-fotograf.pl/forum/member.php?action=profile&uid=1066
http://galicynalv.ru/index/8-29453
http://allbar.org/user/Patriothoa/
http://www.chrono77.com/member.php/48218-Patriotcwa

garneukiFe

??????? ???????))))))

---
??????? ? ??????? ????????!!! ??????? ???? ??? fifa 15, fifa 15 ??????? ??????? 2016 ? ????? [url=http://15fifa.ru/raznoe-fifa-15/32-zvuk-fifa-15-mezhdunarodnye-kommentatory-skachat.html]??????? ?????????? ??????????? ??? fifa 15[/url] ??????? ????????? ??????? ???? fifa 15 pc

Claudia Ros

Name: Claudia Ros
Leeftijd: 47

Was vrijwilliger bij Community Empowerment Program - CEPO van 08 mei 2017 tot 23 jun 2017

Was vrijwilliger bij Community Empowerment Program - CEPO van 16 mei 2016 tot 03 jun 2016

Was vrijwilliger bij Community Empowerment Program - CEPO van 19 jan 2015 tot 15 feb 2015

Was vrijwilliger bij Community Empowerment Program - CEPO van 11 feb 2013 tot 08 mrt 2013

Was vrijwilliger bij Worancha van 21 nov 2011 tot 16 dec 2011

Was vrijwilliger bij Umthombo van 29 jan 2011 tot 15 feb 2011

Was vrijwilliger bij Umthombo van 01 mrt 2010 tot 27 mrt 2010

Over mij:

Optimistische realist, enthousiast en vastberaden.


Twee keer Zuid Afrika, project Umthombo
1 keer Ethiopië.

Meer...