bestuur en besturen

Lieve allemaal,

Eerder liet ik jullie weten dat Jutta en ik, na onze terugkeer uit Uganda afgelopen mei, structureel iets wilden doen voor het mooie project Cepo.
En hoewel we heel tevreden en trots zijn wat we in de drie weken hebben kunnen doen, hadden we ook goed de smoor in over de lagere school.
Voor de tweede keer in korte tijd, zijn de kinderen en leerkrachten uit de school gezet door een wispelturige verhuurder (dat dit gebeurt na het opknappen van de school is geen toeval, lijkt me....) en dat betekent dat de kinderen wéér thuis zitten en geen gebruik kunnen maken van onderwijs.

Wij geloven onder andere dat onderwijs de toekomst van de kinderen in Uganda positief kan veranderen en na een korte brainstorm sessie, hebben we het plan gevat om een stichting op te richten.
Dat is dan weer makkelijker gezegd dan gedaan want we kwamen terecht in de wereld die stichting oprichten heet en geloof me: dat is een bijzondere wereld.
Maar goed, als je cijfers (Jutta) en letters (Claudia) combineert, dan ontstaan er mooie dingen.
Nadat we voldeden aan de randvoorwaarden voor het opzetten van een stichting (zoals het schrijven van een beleidsplan) zijn we gedoken in de wondere wereld van de ANBI status.
Als je als stichting de ANBI status krijgt = Algemene Nut Beogende Instelling (wordt beoordeeld door de belastingdienst), is het fiscaal aantrekkelijk om een donatie te doen.

Welnu, hoe ver zijn we?
Gisteren hebben we onze handtekening gezet en is de stichting "Friends of Cepo" een feit!
Maandag verwachten we ons kamer van koophandel nummer en kunnen we het traject van de ANBI status in.

Waarom deze stichting?
Doel van de stichting is om kleinschalige, door lokale mensen opgezette projecten in Afrika, (financieel) te ondersteunen.

Wat kunnen we voor Cepo betekenen?
Cepo heeft gelukkig, dmv een renteloze lening, een stuk land met een aantal gebouwen kunnen kopen en deze willen we geschikt maken voor de lagere school en waar mogelijk uitbreiden met kinderopvang/buitenschoolse opvang dan wel het verplaatsen van de naaischool en/of kantoor van Cepo.
En ja, daar is geld voor nodig!

We hebben inmiddels de tekeningen/plattegrond vanuit Uganda ontvangen en jawel, duiken we in een nieuwe wereld: die van het verbouwen.

Helaas moeten we, door werk en privé, onze trip van komende januari verschuiven naar mei en juni 2017.
Enerzijds hartstikke jammer, anderzijds stelt ons dat in staat om de stichting goed neer te zetten en belangrijker nog: na het behalen van de ANBI status het bedrag wat nodig is voor het realiseren van de verbouwing en inrichting bij elkaar te krijgen.

Nieuwsgierig geworden?
Neem vast een kijkje op de website van de stichting:
www.friendsofcepo.org

En uiteraard houd ik jullie op de hoogte!
Kun je of wil je iets voor ons betekenen? Laat het ons weten!

Liefs,
Claudia

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Peter Walen

Lieve Claudia en Jutta,

wat ben ik, als buitenstaander, toch ongelooflijk trots op de drive en spirit die jullie hebben om onze hulpbehoevende naasten in het verre Afrika te steunen. Wat wordt ik hier ook plaatsvervangend blij voor de mensen daar. Ik hoop dat mensen de weg via deze site weten te vinden naar een betere toekomst voor de mensen daar. Als ik de foto's op deze site zie (of eerder bij Claudia thuis) dan kan je niet anders dan een glimlach op je gezicht en een warm hart krijgen. Mond-tot-mond reclame wordt hier erg belangrijk. Zet 'm op Claudia en Jutta. Ik wens jullie alle kracht en gezondheid toe om deze mooie taak voort te zetten. Wat zou ik graag eens mee gaan om daar, met de blote voeten in de modder, onder primitieve omstandigheden de handen uit de mouwen te steken.

Groetjes Peter

Christ Hulskramer

Geweldig werk Claudia. Elk jaar organiseren wij op onze school een pubquiz waarbij de opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Artsen zonder grenzen. Ik zal je stichting in de gaten houden en bij een volgende pubquiz de opbrengst aan je stichting denken.

Groet, Christ

yvonne lorent

Hai Claudia,
Goed weer van je te horen! Wat zijn jullie weer goed bezig. De mensen daar zullen weer blij met jullie zijn.

Claudia Ros

Name: Claudia Ros
Leeftijd: 47

Was vrijwilliger bij Community Empowerment Program - CEPO van 08 mei 2017 tot 23 jun 2017

Was vrijwilliger bij Community Empowerment Program - CEPO van 16 mei 2016 tot 03 jun 2016

Was vrijwilliger bij Community Empowerment Program - CEPO van 19 jan 2015 tot 15 feb 2015

Was vrijwilliger bij Community Empowerment Program - CEPO van 11 feb 2013 tot 08 mrt 2013

Was vrijwilliger bij Worancha van 21 nov 2011 tot 16 dec 2011

Was vrijwilliger bij Umthombo van 29 jan 2011 tot 15 feb 2011

Was vrijwilliger bij Umthombo van 01 mrt 2010 tot 27 mrt 2010

Over mij:

Optimistische realist, enthousiast en vastberaden.


Twee keer Zuid Afrika, project Umthombo
1 keer Ethiopië.

Meer...